RESTAURANG




MED KÄRLEK OCH LOKALA RÅVAROR

Maten är vägen till våra hjärtan. Maten kräver omtanke. Vi använder råvaror från bl.a. Åsby Kött & Vilt, Stora Ekeby Säteri och Fiskarn i Borgåsund. Lokala livsmedelsproducenter som, liksom vi, sätter en ära i att erbjuda hög kvalitet.

Westerqwarns restaurang serverar Dagens lunch varje vardag 11.30–14.00.
På fredagar är det filéfrossa 17.00–22.00, buffén står framme till klockan 20.00. Lördagar, söndagar och helgdagar bjuder vi in till á la carte och då vässar vi menyn för alla läckergommar.

 

À LA CARTE

Förrätter

Kantarellsoppa 90 kr
Med Sherry & rågbrödscrunch
Klassisk Skagen på Surdegstoast 125 kr
Löjrom, citron & dill
Rökt renstek 100 kr
Fänkål & pepparrotskräm

Varmrätter

Halstrad torskrygg 250 kr
Blomkålskräm & potatis - västerbottenterrin
Pulled Pork på karré från Nibble Gård 220 kr
Skivad bakpotatis, coleslow, picklad rödlök och BBQ-sås
Qwarnhamburgare 185 kr
Högrevsfärs från Åsby Kött & Vilt med sallad, bifftomat, pepparjack cheese, bacon, chilimajonnäs & pommes frites
Svensk oxfilé 290 kr
Bacon, smålök, rödvinssås & potatispuré
Tortelloni fylld med Quinoa & spenat 170 kr
Krämig gorgonzolasås, toppad med tomat & ruccola

DESSERTER

Crème brulée 90 kr
Vaniljglass från Götlunda 110 kr
Ljummen hjortronsylt & grädde
Chokladtryffel 35 kr
fråga efter smak
Chokladbrownie 90 kr
Hallon, vaniljkräm & jordnötscrunch
En kula sorbet från Götlunda 45 kr
Fråga om smak

BARNMENY

Svensk Oxfilé 145 kr
Bacon, rödvinsås & potatispuré
Halstrad torskrygg 125kr
Potatispuré
Hemgjord hamburgare 75 kr
Ost, klassiska tillbehör & pommes
Pannkaka 55 kr
med sylt och grädde
DESSERT: Vaniljglass 45 kr
med kola eller choklad topping samt maräng och grädde

EVENEMANG
I RESTAURANGEN

Missa inte nästa gästabud eller något annat av våra evenemang i restaurangen.
27 oktober 2017
Restaurangen

Filéfrossa

Westerqwarns Restaurang

03 november 2017
Restaurangen

Filéfrossa

Westerqwarns Restaurang


Se alla evenemang

MJÖLNARENS STORA GÄSTABUD

Mjölnarens Stora Gästabud har sina rötter i en tradition som fanns för ca 150 år sedan. Då brukade mjölnaren, slaktaren, kreaturshandlaren och vedhandlaren bjuda in de viktigaste bönderna på en riktig brakmiddag en gång om året. De valde ut de bästa råvarorna från de lokala producenterna och såg till att bönderna fick äta och dricka gott och rejält.

Hej gourmeter och gourmander – det här är gästabudet för er!

Vi tycker också om att bjuda in till fest och ofta! Mjölnarens Stora Gästabud genomförs numer en gång i månaden. Vi serverar bara det finaste fina med raffinemang. Menyerna komponeras efter säsong. Sprillans färska, lokalproducerade råvaror förädlas till fyra magnifika rätter som harmoniserar med våra utvalda viner.